top of page

7. Dani medijske pismenosti održani u Kašiću

Updated: Apr 30

U sklopu 7. Dana medijske pismenosti novinarska skupina OŠ Bartola Kašića održala je predavanje koje je uključivalo upitinik (rezultate pogledajte u najnovijoj objavi), prezentaciju te radionicu o prepoznavanju lažnih vijesti.


Predavanje koje su za pete i sedme razrede održali naši novinari započelo je kratkim upitnikom. Svrha upitnika je osvještavanje učenika o vremenu provedenom za ekranima, poticanje na razmišljanje o važnosti kvalitetnoga poznavanja medija te uvođenje u pojam medijske pismenosti.



Nakon upitnika, učenici su aktivno slušali predavanje o medijima, važnosti medijske pismenosti i medijskoga obrazovanja, novinarskim tekstovima, prepoznavanju lažnih vijesti te medijskoj manipulaciji. Na kraju je održana i radionica o prepoznavanju lažnih vijesti.



Osim naših novinara, predavanje je održao i dr. sc. Boris Jokić kojemu je prethodio uvodni govor ravnateljice Dijane Kopčić. Predstavio je rezultate istraživanja o korištenju digitalne tehnologije među učenicima osnovnih i srednjih škola. U predavanju su rezultate istraživanja obogatile brojne glazbene točke koje su učenici dočekali s oduševljenjem.



Više informacija o medijskoj pismenosti kao i raspored događanja 7. Dana medijske pismenosti možete pogledati na internetskoj stranici:

32 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page