top of page

Posjetili smo profesionalce u Koranskoj 2

Updated: May 3

Dana 6. ožujka 2024. novinarska skupina posjetila je redakciju Jutarnjega lista koja se nalazi u zgradi Hanza Medije.



poslovanjem Jutarnjega lista, s njihovim radom te s problemima suvremenoga novinarstva upoznali su nas zamjenik glavnog urednika Jutarnjeg lista i kolumnist tjednog političkog izdanja Magazin Nino Đula te iskusni novinar Željko Trkanjec. U konferencijskoj sobi, u kojoj se novinari svako jutro sastaju, ispitivali smo ih o svemu što nas zanima, problemima koji nas muče, ali i o problemima te prednostima društvenih mreža. Zanimljivo je da samo tri člana naše novinarske skupine imaju društvene mreže. Naravno, dotakli smo se i problema medijske pismenosti kojim se i mi trenutno bavimo. Razgovarali smo o tome ozbiljnome problemu te kako ga riješiti.



Nakon zanimljivoga razgovora novinar Željko Trkanjec proveo nas je po cijeloj redakciji Jutarnjega lista te nas je upoznao s radom svih područja o kojima pišu (sport, kultura, novac, scena…) te magazina (Dobra Hrana, Dom & Dizajn, Autoklub, Globus, Planet…).



Posebno su nam zanimljivi bili ekrani na kojima su poredani najčitanije vijesti svakoga dana. Urednici vrlo pozorno prate rezultate kako bi znali što čitatelje zanima te na taj način pokušavaju biti sve čitaniji.


Vodstvo smo završili u uredništvu Dobre Hrane tako da smo i mi požurili jesti.

4 views0 comments

Comments


bottom of page